Pārdod nevajadzīgo un nopelni 2019-08-20

Piekritīsiet, ka katram no mums mājās, pagalmā vai garāžā ir lietas, kas netiek izmantotas - tās visbiežāk mētājas kādā nostūrī un aizņem lieku vietu. Vai tu kaut reizi esi iedomājies par šo lietu pārdošanu? Tev tās ir nevajadzīgas, bet varbūt kāds cits priecāsies tās redzēt savās mājās. Tajā pašā laikā nopelnīsi naudu, kas palielinās tava maka biezumu. Ar ko vislabāk sākt?

Saproti, ko vēlies pārdot

Iesākumā vajadzētu saprast, kuras no lietām tev ir nevajadzīgas. Ja tās neesi izmantojis vairāk kā vienu gadu, ļoti iespējams, ka tās arī nekad neizmantosi. Piemēram, ja tavā skapī atrodas kāda kleita, kuru neesi vilkusi vismaz gadu un par kuras eksistenci pilnībā biji aizmirsusi, ir pienācis īstais laiks to pārdot! Atceries, ka mode mainās un nav vērts taupīt lietas, kas netiek izmantotas un kas aizņem lieku vietu tavās mājās! 

Protams, ir jāsaprot arī pašreizējais mantu stāvoklis, kuras grasies pārdot, jo gadījumā, ja konkrētā lieta ir saplīsusi un nav nekādi labojama, nav vērts domāt par tirgošanu - tas būtu tikai lieki izšķērdēts laiks un nervi, kura vietā varētu darīt ko noderīgāku, kas kaut kādā veidā varētu palielināt ikmēneša ienākumus.

Kā izvēlēties piemērotāko cenu? 

Katra pārdevēja mērķis ir pārdot savas preces par iespējami augstāku cenu, savukārt pircēja mērķis ir iegādāties šīs lietas par viszemāko cenu. Ir svarīgi atrast tirgus līdzsvaru starp klienta un pārdevēja vēlmēm, tāpēc gadījumā, ja esi izlēmis tirgot savas mantas par krietni lielāku summu nekā tās patiesībā varētu maksāt, ar pārdošanu diez ko veiksmīgi neveiksies. Pretējā gadījumā (ja pārdosi tās par lētu cenu) no preces būs iespējams tikt ātri vien vaļā, taču nopelnītais ienākums būs mazāks. Dzīvē starp visu ir jāprot atrast līdzsvars - ne tikai starp darbu un atpūtu, bet arī pirkšanu un pārdošanu. 

Pirms nosaki savai precei cenu, apskaties internetā, par kādu naudu tiek tirgotas līdzīgas preces, un izvēlies vidējo, jo tad cena nebūs ne pārāk augsta, ne arī pārlieku zema. 

Kur vislabāk preci pārdot? 

Mūsdienās internetā cilvēki veic visus ikdienas darbus - apmaksā rēķinus, iepērkas, saņem dažnedažādus kredītus, skatās filmas u.c., tāpēc viens no labākajiem variantiem, kā atbrīvoties no liekajām mantām, būs pārdot tās internetā. Sludinājumu par mantu pārdošanu vari izvietot ne tikai sludinājumu portālos, bet arī Facebook, kas kļūst aizvien populārāka tirdzniecības vieta. 

Pēdējā laikposmā liela nozīme ir fotogrāfijām, tāpēc noteikti savam sludinājumam pievieno arī foto. Neapšaubāmi viena no pirmajām lietām, kas var piesaistīt potenciālo pircēju, ir fotogrāfijas, tāpēc rūpīgi padomā, kā tu fotografēsi pārdodamo lietu. 

Gadījumā, ja pavisam izdodas mantas pārdot, tās var nosūtīt pircējam ar pakomāta, kurjera vai pasta starpniecību. 

"Manu preci neviens nepērk"

Lai arī šķiet, ka mūsdienās cilvēki pērk un pārdod pavisam neiedomājamas lietas, ne vienmēr visām lietām var uzrasties pircēji. Iespējams, ka tu grasies pārdot kaut ko, kas ir pilnīgi neadekvāts norādītajai cenai vai kvalitātei, tāpēc esi reāls un nemēģini celt gaisa pilis tur, kur tās neiederas! 

Gadījumā, ja tev steidzami nepieciešami naudas līdzekļi, bet neviens tavas preces neiegādājas, varbūt ir vērts ieskatīties ātro kredītu salīdzināšanas sadaļā? Atgādināsim, ka ātrais kredīts sniedz iespēju aizņemties naudu dažu minūšu laikā un atdot bez procentiem noteiktā laika posmā.