Nauda un tās nozīme cilvēka dzīvē 2018-11-16

Ikviena cilvēka dzīvē nauda spēlē lielu lomu, jo galu galā tas ir izdzīvošanas pamats, taču tā nedrīkst nokļūt dzīves centrā, jo tad tiek aizmirsts par tādām dzīves vērtībām kā ģimene, attiecības, savstarpējā cieņa un saticība, kas reizēm tiek atliktas otrajā plānā.

Vai nauda spēj izmainīt cilvēku?

Un kā vēl maina! Citus uz labo, citus uz slikto pusi, lai arī cik ļoti to negribētos atzīt. Patiesībā jebkādi dzīves apstākļi spēj mainīt cilvēku, un šī ir tēma, par kuru var diskutēt nebeidzami. Gan jau katrs var padalīties ar kādu pozitīvu piemēru, taču tajā pašā laikā - negatīvu. Šeit nepalīdzēs nekādi ieteikumi, jo katram pašam ir jāsaprot, kas viņš vēlas būt, piešķirot naudai lielāku vai mazāku nozīmi savā dzīvē un ikdienā. Liela daļa cilvēku, kļūstot turīgāki, jūtas pārāki pār citiem jeb, vienkāršāk sakot, kļūst par neizbēgamiem egoistiem, no kā vajadzētu uzmanīties.

Naudas nozīme sieviešu dzīvē

Sabiedrībā valda uzskats, ka sievietēm vajag tikai naudu un ka neko citu viņas dzīvē neredz kā tikai to, ko nopirkt, kā labi izskatīties u.tml. Protams, nevar tam savā ziņā nepiekrist, jo dažādi stereotipi un uzskati nerodas tāpat vien – tam visam ir kāds pamats. Kā vīrieši, tā sievietes ir dažādi, jo katrs mēs pasauli redzam citādi un katram no mums ir savi uzskati. Ne visām sievietēm galveno lomu dzīvē spēlē nauda, jo viņas saprot, ka par naudu īstu mīlestību nevar iegādāties - nevar ieiet veikalā un paņemt to, ko sirds kāro, un viņām ir svarīgi, ka blakus atrodas izskatīgs, gudrs, viņas vecumam piemērots vīrietis, kuru no sirds mīl neatkarīgi no naudas daudzuma kontā, taču neizpaliek arī tādas, kurām neinteresē ne vīrieša izskats, ne vecums, bet gan maka biezums, privātmāja ezera vai jūras krastā un glauna mašīna garāžā. Tā tas ir, bija un būs!

Naudas ietekme uz veselību

Lai arī cik dīvaini tas pirmajā brīdī neliktos, nauda var ietekmēt cilvēka veselību. Kā? Kādā veidā? Gadījumā, ja cilvēks nepārtraukti cieš no naudas trūkuma, tas var radīt lieku stresu, savukārt stress - veselības problēmas, piemēram, galvassāpes, miega problēmas, hormonālus traucējumus, pēkšņas un straujas svara pārmaiņas (visbiežāk svara samazināšanos), gremošanas traucējumus. Katrā ziņā lielākā daļa veselības problēmu veidojas stresa un naudas ietekmes dēļ. Kā ar to cīnīties? Jautājums noteikti jārisina katram individuāli.

Nauda var atrisināt visas problēmas

Tas, kurš uzskata, ka nauda spēj atrisināt visas dzīvē radušās problēmas, rūgti maldās. Vai par naudu var nopirkt īstas attiecības? Vai par to var nopirkt veselību visa mūža garumā? Protams, nē. Ko dos tie miljoni bankas kontā, ja Tavu slimību nav iespējams nekādi izārstēt? Un arī apgalvojums “ja es būtu bagāts, es noteikti būtu laimīgs” pilnīgi un galīgi nekam neder. Cilvēks var būt laimīgs tikai tad, ja viņš spēs novērtēt to, kas viņam ir.

Parasti tiem, kas ir turīgi, nekad nepietiek ar to, kas viņiem jau pieder - viņiem vajag vēl, vēl un vēlreiz vēl, tajā pašā laikā dzīvojot ar domu, ka dzīvē kaut kas pietrūkst.

Dzīvē nauda nav galvenā, taču bez naudas dzīve tikpat kā nav iedomājama, jo tas ir cilvēka eksistences pamats, lai nodrošinātu sev mājokli, pārtiku, apģērbu un, protams, apmierinātu savas vēlmes un iekāres.