Kā tikt pie jauna iPhone trīs mēnešu laikā? 2018-08-06

Cilvēka dzīve ir pilna ar dažādiem kārdinājumiem. Varētu teikt, ka mēs dzīvojam informācijas un preču bagātā laikmetā, kuram ir daudz plusu, gan arī daudz mīnusu. Runājot par mobilajiem telefoniem jeb viedtālruņiem, katrs no mums sev vēlētos jaunāko modeli – nav svarīgi, vai tas būtu iPhone, Samsung, varbūt Huwaei utt. Gan jau ikviens no sava tuvinieka ir dzirdējis: “Man jaunu nevajag, man vecais vēl ir labs” (vai varbūt pats tā esi Teicis), kaut gan patiesībā sirds dziļumos tas cilvēks tvīkst pēc jauna tālruņa. Mēs palīdzēsim Tev dažu mēnešu laikā tikt pie šī jaunā modeļa!

Sāc krāt naudu

Sakrāt naudu ir grūti. Domājams, tam varētu piekrist ikviens. Ja kādu nelielu daļu no saviem ienākumiem nenoguldi krājkontā, kur šo naudu nevar vienkārši izņemt, tad nauda, kuru būsi it kā atlicis “malā”, bieži vien pat nemanot var pazust pati no sevis, tāpēc viens risinājums ir noguldīt savu naudu krājkontā, un pēc trīs mēnešiem šo naudu varēsi izņemt. Kaut gan nereti cilvēki, ja viņiem ir viens konkrēts mērķis, kuru vēlas sasniegt (šajā gadījumā – iegādāties), tad bieži vien naudas krāšana ir daudz vieglāka.

Sāc krāt sīknaudu! Liela daļa cilvēku sīknaudai nepievērš nekādu uzmanību, un tikai pavisam maza daļa to krāj. Atliekot apmēram 1 € dienā, kas sadalīts, piemēram, vairākos 10, 20 vai 50 centos, ko Tev atgriež atpakaļ veikalā, tad pēc trīs mēnešiem būsi sakrājis apmēram jau 100 €. Varbūt šķiet: “Ko gan var sakrāt, atliekot 1 € dienā?”, bet laika gaitā šī summa var izveidoties pamatīgi liela.

Vienmēr pastāv arī iespēja aizņemties kādu no ātrajiem kredītiem, kas var būt lielisks risinājums jauna mobilā iegādei, un, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, ātrajiem kredītiem var pieteikties internetā, neizejot no mājas.

Uz veikalu dodies ar sarakstu

Kā liecina dažādi pētījumi un dati, cilvēki, kas dodas uz veikalu ar iepirkumu sarakstu, parasti iztērē daudz mazāk. Pirmajā brīdī varētu likties dīvaini, bet pamēģini pats pāris reizes doties iepirkties ar sarakstu! Tu noteikti varēsi just, ka nespēj tik daudz iztērēt!

Vēl viens būtisks aspekts - ja dodies uz veikalu iegādāties pārtiku, tad svarīgi ir doties paēdušam! Neēdis cilvēks iegādāsies visu par daudz, sākot ar trīs dažādiem sieriem, diviem kilogramiem gaļas un beidzot ar dažādiem saldumiem, kurus nav iespējams apēst pat nedēļas laikā. Ko tas nozīmē? Šādi, ejot uz veikalu, iztērēsi lieki ne tikai 5 €, bet vismaz 10 vai pat 20 €! Padomā, cik pāris reizēs varēsi ietaupīt! Trīs mēneši un jaunais iPhone būs Tavās rokās!

Pārdod savas nevajadzīgās lietas

Protams, ikvienam no mums mājās ir kas tāds, kas patiesībā nemaz nav vajadzīgs – vai tas būtu kāds apģērba gabals, varbūt kurpju vai zābaku pāris, bet kādam citam –  nevajadzīga un vienreiz izlasīta grāmata, kuru otrreiz vairs nelasīsi.

Ir skaidrs, ka mūsdienās aizvien lielāku popularitāti gūst mazlietoto preču tirdziņi, dažādas sociālo tīklu grupas un interneta mājas lapas, kas piedāvā pārdot sev nevajadzīgas lietas kādam cilvēkam, kuram tās var noderēt. Un, protams, arī Tu šādā momentā gūsti labumu jeb naudu, kas var palīdzēt tikt Tev pie jaunā iPhone vai cita ražotāja mobilā viedtālruņa.

Dodies uz vairākiem veikaliem, lai salīdzinātu cenas

Pat veikalos, kas atrodas viens otram blakus, cenas vienādām precēm mēdz atšķirties. Tas attiecas ne tikai uz apģērbiem, bet arī uz pārtikas precēm. Šāda iepirkšanās (cenu salīdzināšana) ļauj ietaupīt, bet Tev ir jāapzinās, ka tas aizņems vairāk laika. Bet ko gan nedarīsi, lai tiktu pie sava jaunā telefona modeļa?

To pašu varētu attiecināt arī uz jaunā iPhone iegādi. Nav nekas slēpjams, ka internetveikalos šis viedtālrunis var izmaksāt ne tikai 20 € lētāk, bet gan 150 – 200 € lētāk. Vai tā nav ievērojama atšķirība? Par šo naudu var iegādāties pavisam ko citu; varbūt pat izbraukt kādā ģimenes ceļojumā tuvākajās brīvdienās, tāpēc sāc pārdomāt savus tēriņus, lai pavisam drīz jaunais iPhone būtu Tavās rokās!